Forsiden

January 5, 2008

Holotropi, bevægelsen mod helhed

Den tjekkisk-amerikanske psykiater og bevidsthedsforsker Stanislav Grofille video, hvad han mener med ordene "holotropi" og "holotropiske bevidsthedstilstande".

Grof har i mere end 40 år lavet videnskabelig forskning i bevidsthed og ikke mindst i såkaldte "non-ordinære" eller "alternate" bevidsthedstilstande.

Forskningen startede, mens Grof stadig arbejdede som psykiater og forsker i det tidligere Tjekoslovakiet under kommunismen. Grof var her med til at kortlægge hidtil ukendte områder af den menneskelige bevidsthed gennem anvendelsen af LSD og andre psykedeliske stoffer. Senere gik han over til at bruge kraftige åndedrætsteknikker kaldet holotropisk vejrtræning i stedet for de bevidsthedsudvidende stoffer og opdagede, at man kan nå de samme lag af bevidstheden på den måde.

Læs mere af "Holotropi, bevægelsen mod helhed" »

January 1, 2008

Kreativiteten kommer fra den non-ordinære bevidsthed

Den berømte tjekkisk-amerikanske psykiater og bevidsthedsforsker Stanislav Grof fortæller i denne korte video om de såkaldte shermanistiske lag af bevidstheden, hvor vores kreativitet efter hans udsagn kommer fra.
Dette passer fint sammen med, hvad man har fundet ud af indenfor den forskning, som beskæftiger sig med sammenhængen mellem hjernebølger og bevidsthedstilstande.
Mennesker der befinder sig i en såkaldt shermanistisk bevidsthedstilstand har typisk dominerende hjernebølger i theta-området omkring 4,5 svingninger pr. sekund. og også en stor del af vores kreativitet er ifølge hjerneforskningen forbundet med theta-bølger.

Shermanistiske og kreative tilstande kan opnås både gennem bestemte meditationsteknikker som f.eks. MasterWaves Meditation eller åndedrætsteknikker som Holotropic Breathing.

Læs mere af "Kreativiteten kommer fra den non-ordinære bevidsthed" »

December 5, 2007

Hønen eller ægget, hvad kom først?

Den tjekkisk amerikanske psykiater, bevidsthedsforsker og forfatter Stanislav Grof fortæller her i en kort video, at mennesker der kommer ind i bestemte non-ordinære bevidsthedstilstande opdager, at deres egentlige identitet rækker langt ud over hjernen og dermed også kroppen. Hjernen er ifølge Grof mere ligesom et TV, der opfanger og omsætter "bevidsthedsbølger".

Læs mere af "Hønen eller ægget, hvad kom først?" »

January 5, 2007

Verdenssituationen, en afspejling af vores fælles bevidsthedsniveau

Den tjekkisk-amerikanske psykiater og bevidsthedsforsker Stanislav Grof fortæller i denne korte video, hvordan mennesker i ikke-ordinære bevidsthedstilstande erkender, hvordan verdens tilstand på godt og mindre godt er en afspejling af vores bevidsthed og omvendt.

Stanislav Grof har skrevet en række meget spændende og tankevækkende bøger om transpersonel psykologi og non-ordinære bevidsthedstilstande, hvoraf flere er oversat til dansk.

Læs mere af "Verdenssituationen, en afspejling af vores fælles bevidsthedsniveau" »

Om Ole Vadum Dahl

Ole Vadum Dahl
Ole Vadum Dahls webside.

Kanalvælger

Selvudviklingskanalen
Ole Vadum Dahls webside om personlig og spirituel udvikling.

Parforholdskanalen
Ole Vadum Dahls webside om kærlighed, seksualitet og parforhold.

Coachingkanalen
Ole Vadum Dahls webside om coaching og kunsten at leve.

Meditationskanalen
Ole Vadum Dahls webside om meditation.

Kurser og uddannelser med Ole Vadum Dahl

ID Mentoruddannelsen
Spirituelt mentorprogram.

ID Lifecoach uddannelsen
Professionel coach uddannelse med hjerte og sjæl.

ID Psykoterapeut uddannelsen
ID-Terapeutisk Institut v/ psykoterapeut MPF, Ole Vadum Dahl.